De praktijk – Fysiotherapie Doetinchem (Wijnbergen, Schöneveld – Overstegen en centrum)

Zoekt u een (sport) fysiotherapeut in de Achterhoek? Met drie vestigingen in Doetinchem (Wijnbergen, Schöneveld – Overstegen en centrum) heeft u hoogwaardige (fysiotherapie) zorg altijd binnen handbereik.

Algemene en sportfysiotherapie

Fysiotherapie Engelaar is een praktijk voor algemene -en sportfysiotherapie, opgericht in 2011 te Doetinchem (Wijnbergen). In 2017 hebben we onze tweede fysio vestiging geopend binnen sportcentrum Basic-Fit in het centrum van Doetinchem. Sinds 2018 vindt u ons ook op de scheidslijn tussen de wijken Schöneveld en Overstegen, in de vestiging van CrossFit Go Personal. Ons team bestaat uit acht fysiotherapeuten; Leonie EngelaarTom Hulkenberg, Freek JagerMax Jansen Veerle Kimman, Gijs HeusinkveldCharlotte Braun en Jochem Jansen ieder met hun eigen specialisaties. Allen zijn zij ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister voor de fysiotherapie, waarvoor zij jaarlijks diverse scholingen volgen.

Visie

De speerpunten uit onze visie op fysiotherapie zijn:

  • Zo snel mogelijk en blijvend pijnvrij
  • Individuele aanpak
  • Eerst de juiste randvoorwaarden, dan oefentherapie
  • Samenwerking met andere specialisten

Zo snel mogelijk en blijvend klachtenvrij

We hanteren geen wachtlijsten, bovendien is een verwijzing niet noodzakelijk. Onze fysiotherapeutische doelstelling is de patiënt zo snel mogelijk, doch verantwoord, te revalideren. Hierbij gaat de revalidatie verder dan pijnvrij zijn: het gaat erom dat patiënten op lange termijn klachtenvrij blijven. Daarbij is het van belang dat we de oorzaak van de klachten behandelen en niet alleen het symptoom. Bij sporters gaat dit nog een stap verder. Een revalidatie is pas geslaagd wanneer een sporter fysiek sterker dan voorheen uit de revalidatie komt.

Individuele aanpak

Door te testen en te meten zien we waar bij een patiënt de tekorten zitten. Hierna stellen wij in overleg met de patiënt een persoonlijk behandelplan op. Onze praktijk biedt diverse specialisaties en therapieën: de patiënt krijgt altijd de een-op-een behandeling die het beste past.

Eerst de juiste randvoorwaarden

Oefentherapie wordt vaak te belangrijk gemaakt binnen de fysiotherapie. Wij vinden het essentieel eerst te zorgen voor de juiste voorwaarden om goed te kunnen oefenen. Dry Needling, massage, EPTEShockwavemanuele-therapie en Medical Taping zijn therapievormen die we veel toepassen. Wanneer de pijnklachten niet meer op de voorgrond staan, neemt oefentherapie een steeds grotere rol in binnen de revalidatie.

Samenwerking met andere specialisten

We benaderen uw klachten oplossingsgericht. Waar nodig schakelen wij andere zorgverleners in om uw klacht vanuit verschillende vakgebieden te beoordelen en behandelen. Hierbij kunt u denken aan uw huisarts, chiropractor, podotherapeut, medisch specialist en osteopaat. Ook zijn er korte lijnen met trainers en verzorgers van verschillende sportverenigingen in de regio.

Vragen of een afspraak maken?  Vul het inschrijfformulier, bel 0314-72 59 94 of WhatsApp naar 06-22 38 66 12.